SAUGUMO / PRIVATUMO POLITIKA

Kliento duomenų saugumą www.shop.taro-kortos.lt elektroninėje parduotuvėje užtikrina saugaus ryšio SSL sertifikatas, kurį suteikė tarptautinis elektroninio parašo sertifikavimo centras Let’s Encrypt, priklausantis ISRG grupei. Naudojant SSL sertifikatą, informacija, siunčiama tarp lankytojo naršyklės ir www.shop.taro-kortos.lt serverio, yra šifruojama.

SSL duomenų kodavimas – populiari technologija duomenų apsikeitimo tarp serverio ir interneto naršyklės saugumui užtikrinti. SSL technologijos naudojimas būtinas elektroninėms parduotuvėms, kuriose svarbus apsikeičiamų duomenų saugumas. SSL sertifikato dėka, duomenys keliaudami tarp lankytojo/kliento kompiuterio ir serverio, nebus perskaityti arba pakeisti trečiųjų šalių.

www.shop.taro-kortos.lt nekaupia prisijungimo prie mokėjimo sistemų duomenų. Internetinės parduotuvės www.shop.taro-kortos.lt pirkėjai prisijungimo prie elektroninės bankininkystės ar elektroninių mokėjimų sistemų duomenis įveda pačių bankų puslapiuose ar specialiai tam tikslui paruoštose programose, todėl www.shop.taro-kortos.lt ši informacija neprieinama.

Bendra informacija

Elektroninės parduotuvės www.shop.taro-kortos.lt veikla yra vykdoma pagal Individualios veiklos pažymą Nr. 672986.

Tvarkydama asmens duomenis www.shop.taro-kortos.lt vadovaujasi 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo.

Šiuo reglamentu taip pat panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, taip pat kituose teisės aktuose, reglamentuojančiuose asmens duomenų tvarkymą ir apsaugą, įtvirtintais reikalavimais.

Mes gerbiame Jūsų privatumą, todėl nerenkame jokių nereikalingų duomenų, kurie būtų skirti bet kam kitam išskyrus kokybiškam paslaugų teikimui ir patogiam naršymui www.shop.taro-kortos.lt.

Užtikriname, kad visi Jūsų duomenys tvarkomi ir saugomi pagal Lietuvos Respublikos asmens duomenų apsaugos įstatyme numatytus reikalavimus bei kitus Lietuvos Respublikoje asmens duomenų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, taikant reikiamas organizacines ir technines priemones skirtas apsaugoti Jūsų duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto atskleidimo, sunaikinimo, pakeitimo, taip pat nuo neteisėto tvarkymo veiksmų.

Prieigą prie duomenų turi tik www.shop.tao-kortos.lt įgalioti asmenys, kurie atsakingi už svetainės techninę, komercinę bei turinio redakcinę priežiūrą. Visa informacija yra šifruojama tiek ją perduodant, tiek saugant.

Rekomenduojame sukurti saugų slaptažodį, kurį naudosite www.shop.taro-kortos.lt. Jūs patys esate atsakingi už slaptažodžio konfidencialumą ir privalote neatskleisti bei nesidalinti juo su trečiaisiais asmenimis bei saugiai jį tvarkyti.

www.shop.tao-kortos.lt pripažįsta ir gerbia kiekvieno fizinio asmens, apsilankiusio internetinėje svetainėje, teisę į privatumą, todėl šioje Privatumo politikoje pateikia informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą.

Kokius asmeninius duomenis mes renkame ir kodėl tai darome

Šioje privatumo politikoje aprašomi tikslai, kuriais tvarkomi Jūsų, kaip www.shop.taro-kortos.lt kliento, asmens duomenys, kokios asmens duomenų kategorijos tvarkomos ir pateikiami teisiniai tokio tvarkymo vykdymo pagrindai.

Naudodamiesi elektronine parduotuve www.shop.taro-kortos.lt, nurodydami savo asmens duomenis, sutinkate, kad Pardavėjas juos tvarkys, kad galėtų vykdyti elektroninę prekybą, taip pat Jums suteikti informaciją apie turimų prekinių ženklų produktus, įskaitant komercinių pranešimų siuntimą el.paštu.

Komentarai

Kai lankytojai rašo komentarus tinklalapyje, mes renkame duomenis, matomus komentaro paskelbimo formoje, o taip pat lankytojo IP adresą bei naršyklės vartotojo įrašą, kad apsisaugotume nuo brukalų.

Iš Jūsų el.pašto adreso gali būti sugeneruotas anonimizuotas duomenų įrašas (angl. hash) ir pateiktas Gravatar paslaugos teikėjui, norint patikrinti, ar Jūs naudojatės šia paslauga. Gravatar privatumo politika pateikiama čia: https://automattic.com/privacy/. Patvirtinus Jūsų komentarą, Jūsų profilio nuotrauka yra matoma viešai šalia Jūsų komentaro.

Slapukai (cookies)

Kas yra slapukas?

Slapukas – tai mažas duomenų failas su informacija apie Jūsų naršymą tinklalapyje, kurį tinklalapis patalpina Jūsų kompiuteryje, telefone ar kitame įrenginyje. Slapukai palengvina naršymą ir padaro jį patogesnį vartotojui, jie nekenkia kompiuteriui.

Kam naudojami slapukai?

Slapukai yra labai svarbūs elektroninės parduotuvės veikimui. Pagrindinis slapukų tikslas yra pagerinti Jūsų naršymą. Pavyzdžiui, juos naudojame, kad atsimintume Jūsų nustatymus (kalbą, šalį ir t.t.) kol esate elektroninėje parduotuvėje bei kitų apsilankymų metu. Slapukų surinkta informacija leidžia tobulinti svetainę, numatant apsilankančių žmonių skaičių ir naudojimosi modelius, jos tinkamumą individualiems lankytojų interesams, greitesnei paieškai.

Kas naudoja slapukuose patalpintą informaciją?

Informaciją, esančią mūsų elektroninės parduotuvės slapukuose, naudojame mes patys, išskyrus “trečiųjų šalių slapukus”, kuriuos naudoja ir tvarko išoriniai subjektai, mūsų prašymu teikiantys paslaugas, susijusias su mūsų paslaugų gerinimu bei naršymo mūsų elektroninės parduotuvės vartotojui palengvinimu. “Trečiųjų šalių slapukai” pagrinde naudojami gaunant statistinę apsilankymų informaciją ir užtikrinant mokėjimo operacijų vykdymą.

Kaip slapukus tvarkyti ar ištrinti?

Jūs turite teisę pasirinkti, priimti slapukus ar ne. Atkreipiame dėmesį, kad jei Jūs nuspręsite atsisakyti slapukų, jums gali būti nesuteikta galimybė naudotis visomis mūsų svetainės funkcijomis.

Jūs galite išjungti slapukus pakeitę naršyklės parinktis taip, kad slapukai iš šios svetainės nebūtų įdiegti šiame kompiuteryje ar mobiliajame prietaise. Norėdami tai padaryti, sekite savo naršyklės instrukcijas (paprastai yra prie meniu punktų „Pagalba“, „Įrankiai“ ir „Keisti“).

Prašome atkreipti dėmesį į tai, kad slapukams blokuoti naudojant trečiosios šalies slapukų blokavimo nuorodą slapukai gali naršyklėje neišsitrinti, o tik būti užblokuoti. Jei norite pašalinti atitinkamą slapuką, turite tai padaryti patys savo naršyklėje.

Kontaktų bei komentarų formos

Kai Jūs rašote komentarą šiame tinklalapyje, Jūs galite pasirinkti, ar norite, kad Jūsų vardas, el.paštas ir tinklalapis būtų išsaugotas slapukuose. Taip daroma Jūsų patogumui, kad Jums nereikėtų šių duomenų suvedinėti iš naujo, kiekvieną kartą kai komentuojate. Šie slapukai saugomi vienerius metus.

Jei Jūs turite paskyrą ir prisijungiate mūsų tinklalapyje, mes sukuriame laikiną slapuką, kuriame įrašoma, ar Jūsų naršyklė priima slapukus. Šis slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos ir yra ištrinamas kai uždarote savo naršyklę.

Kai Jūs prisijungiate, mes taip pat sukuriame kelis slapukus, kuriuose saugoma Jūsų prisijungimo informacija ir Jūsų ekrano rodymo pasirinkimai. Prisijungimo slapukai galioja 2 dienas, o ekrano nustatymų – vienerius metus. Jei Jūs pažymite pasirinkimą “Prisiminti mane”, Jūsų prisijungimo slapukas galios 2 savaites. Kai atsijungiate iš savo paskyros, prisijungimo slapukai ištrinami.

Jei redaguojate ar paskelbiate įrašą, Jūsų naršyklėje išsaugomas papildomas slapukas. Šis slapukas nesaugo asmeninių duomenų, tačiau išsaugo įrašo, kurį ką tik redagavote ar paskelbėti, ID. Šis slapukas baigia galioti po 1 dienos.

Trečiųjų šalių svetainės

Mūsų svetainėje gali būti išorinių nuorodų į trečiųjų šalių svetaines. www.shop.taro-kortos.lt negali prisiimti atsakomybės už bet kurios trečiosios šalies svetainės turinį ir saugumą.

www.shop.taro-kortos.lt užtikrina visų asmeninių duomenų ir informacijos saugumą ir konfidencialumą. Tačiau ši garantija netaikoma trečiųjų šalių svetainių nuorodoms ir tinklalapiams.

Statistika

Mes naudojame Google Analytics šiai interneto svetainei analizuoti. Google Analytics generuoja statistinę ir kitą informaciją apie naudojimąsi svetaine panaudodama slapukus, kurie laikomi vartotojų kompiuteriuose.

Generuojama su mūsų interneto svetaine susijusi informacija yra naudojama kurti ataskaitas apie naudojimąsi šia interneto svetaine. Šią informaciją laikys Google. Google privatumo politika prieinama čia: http://www.google.com/privacypolicy.html.

Su kuo mes dalinamės Jūsų duomenimis

Asmens duomenis www.shop.taro-kortos.lt gali perduoti šiems nurodytiems subjektams:

  • įmonėms, kurios teikia paslaugas www.shop.taro-kortos.lt: įmonėms, užsiimančiomis kurjerių veikla, mokėjimo paslaugų tiekėjams/bankams.
  • kitoms šalims, kai to reikalaujama įstatymų nustatyta tvarka (pvz., policijai, mokesčių inspekcijai). Taip pat siekiant patvirtinti savo veiksmų teisėtumą, bei apginti savo, kaip pardavėjo interesus (siekiant išieškoti pirkėjo įsiskolinimus).

Kaip ilgai mes saugome Jūsų duomenis

Jei parašote komentarą, jo tekstas ir metaduomenys yra saugomi neribotą laiką. Taip daroma todėl, kad galėtume atpažinti ir patvirtinti ateities komentarus automatiškai, vietoje administratoriaus patvirtinimo.

Kai užsiregistruojate mūsų tinklalapyje ir tampate vartotoju, mes saugome visus Jūsų asmeninius duomenis, kuriuos Jūs pateikiate savo paskyroje. Kiekvienas vartotojas gali matyti, redaguoti ir ištrinti savo asmeninius duomenis bet kuriuo metu (išskyrus vartotojo vardą). Tinklalapio administratoriai tai pat gali matyti ir redaguoti šiuos duomenis.

Asmeniniai duomenys, kuriuos pateikiate mums, bus saugomi tik tol, kol tai bus reikalinga tam tikslui, kuriam ji buvo surinkta, arba pagal įstatymo reikalavimus.

Kontaktinė informacija apie lankytojus (pvz., informacija, gauta pateikus klausimą kontaktinėje formoje) bus saugoma tol, kol atitinkama informacija bus reikalinga norint įvykdyti užklausą kontaktinėje formoje arba tol, kol vartotojas paprašys informaciją ištrinti.

Jūsų teisės

Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, arba kada nors rašėte čia komentarą, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte.

Jūs taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Šie abu reikalavimai negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams.

Kur mes siunčiame Jūsų duomenis

Lankytojų komentarai gali būti tikrinami naudojant automatinę brukalų paieškos paslaugą.

Kaip keičiama privatumo politika

Privatumo politika ir jos nuostatos peržiūrimos ir atnaujinamos pasikeitus teisės aktams, kurie reglamentuoja asmens duomenų tvarkymą, informacinių ir komunikacinių technologijų naudojimą.

Privatumo politika, jos papildymai ar pakeitimai publikuojami adresu: http://www.shop.taro-kortos.lt/privatumo-politika/(atsidaro naujame naršyklės skirtuke) ir įsigalioja nuo jų paskelbimo, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra patalpinami www.shop.taro-kortos.lt

www.shop.taro-kortos.lt privatumo politika paskutinį kartą buvo atnaujinta 2020-10-28.